Programul experimental
? Gradinile Sibiului ?

IMG_20190621_165916

Programul experimental Gradinile Sibiului reprezinta o actiune inovatoare la nivel national si regional in domeniul horticulturii. Impreuna dezvoltam de gradini particulare in mediul rural si urban mic si actionam direct pentru educatia publicului in ceea ce priveste normele de crestere si consum plantelor si legumelor.

gradinile sibiului

Pentru primul an de studiu/implementare au fost create 21 de gradini experimentale in principalele zone ale judetului Sibiu: Marginimea Sibiului, Tara Secaselor, Valea Hartibaciului, Tara Oltului, Valea Tarnavelor care sa ateste capacitatea de adaptare a unor soiuri traditionale romanesti propuse de Statiunea de cercetare si dezvoltare legumicola Buzau la solul si clima fiecarei zone si secundar, incurajarea si sustinerea cu material genetic si informatii actualizate de specialitate a celor care doresc sa-si dezvolte gradini personale sau comunitare care sa genereze la randul lor seminte reproductibile pentru localitate/comunitatea/zona.

IMG_20190621_165827

Echipa de cercetare si implementare a Programului experimental Gradinile Sibiului anul 1 de studiu/implementare – 2019 este compusa din dr. ing. Costel Vinatoru, cercetator stiintific gr. 1, Sef al Laboratorului de Genetica, Ameliorare si Conservarea Biodiversitatii din cadrul Statiunii de Cercetare-Dezvoltare pentru Legumicultura Buzau, in calitate de consultat de specialitate, Anca Vasilescu, initiator, manager proiect si Lucian Mihalache, administrator Hermannstadt Food SRL, economist, consultant de specialitate in antreprenoriat si dezvoltarea solariilor. Un proiect sustinut de  Asociatia Stiintifica Plasma Romania – Filiala Plasma Sibiu.

Activitatea si participarea tuturor celor inscrisi, precum si a echipei de implementare in program este de tip voluntar si nonprofit.

Programul face parte din platforma Guardless Gardens, iar activitatea zilnica poate fi urmarita aici:

https://www.facebook.com/guardlessgardens/

https://www.facebook.com/www.plasmaromania.ro/

comentariile sunt inchise