Asociatia Stiintifica Plasma Romania

A.S.P.R. are misiunea de a realiza proiecte educationale, activitati stiintifice in sistemul de cercetare-dezvoltare-inovare tehnologica a noilor stiinte, rezultate din cercetarea noilor stari alte materiei descoperite care au dus la diversificarea proprietatilor in domeniul stiintei plasmatice.

Cateva din obiectivele A.S.P.R.:

– Promovarea, popularizarea, cercetarea noilor stiinte ale materiei descoperite, precum si a tehnologiilor si aplicatiilor derivate din aceste stiinte in domeniile: sanatate, alimentatie, agricultura, apicultura, mediu inconjurator, energie, transport, nanotehnolgie, materiale, design, aplicatii spatiale.

– Sustine comunitatile din Romania si din alte tari cu donatii in materiale de studiu realizate de membrii A.S.P.R.

– Dezvolta centre stiintifice si laboratoare de cercetare-dezvoltare pentru educarea membrilor comunitatilor din Romania.
– Dezvolta programul master Academia Spatiala Plasma Romania.
– Dezvolta programe educationale pentru pregatirea membrilor comunitatilor locale in explorarea spatiului cosmic.

– Promoveaza numeroase entitati istorico-geografice din Romania pentru recunoasterea valorilor culturale romanesti si universale.

– Sustine programele de doctorat si post-doctorat in domeniile prioritare, infrastructurii de cercetare, performanta si concentrare organizationala, un mecanism de concentrare strategica.

– Promovarea productiei si consumului durabil prin adoptarea si implementarea metodelor eco-inovative, in particular eficientizarea consumului de resurse si productie curata, in toate sectoarele economice.

– Contributie generala la cresterea gradului de constientizare a problemelor si propunerea de solutii inovative pentru imbunatatirea conditiilor de calitate a vietii.

comentariile sunt inchise