Plasma in concursul global a ideilor pentru combaterea schimbarilor climatice

65224411_2376896385884417_94961310302732288_n

Camera de Comert, Industrie si Agricultura in calitate de partener oficial în Romania al Programului Climate KIC a invitat Asociatia Stiintifica Plasma Romania sa aplice cu idei inovatoare pentru un loc in marea finala din Amsterdam din luna noiembrie 2019. Astfel am raspuns afirmativ invitatiei si am reusit sa fim selectionati cu 2 proiecte in domeniul Mediului inconjurator si Agricultura, in care este utilizata Tehnologia spatiala Keshe GANS.

66040249_331363861103780_6429065180205809664_n

Oportunitatea se incadreaza in Programul ClimateLaunchPad – cea mai mare competitie de idei in domeniul “clean technology” finantata de CLIMATE KIC si organizata in Romania de catre CCIA Timis. https://www.cciat.ro/

Misiunea competitiei este aceea de a atrage potentialul de tehnologii inovative din Europa si de a crea oportunitaati pentru inovatori in vederea atenuarii efectelor schimbarilor climatice. Scopul este accelerarea inovatiilor care conduc la un viitor cu emisii scazute de dioxid de carbon. In acest sens, trebuie descoperite cele mai bune idei sustenabile. Anul acesta au intrat in competitie peste 50 de tari.

Cele mai bune idei au fost selectate si au participat la un bootcamp intensiv cu sprijinul lectorilor internationali avizati ClimateLaunchpad in perioada 2-3 iulie, la Timisoara. Vor urma sesiuni de instruire, coaching (tehnici de pitching, business canvas, etc) si se va organiza finala nationala in data de 25 septembrie, iar top 3 idei nationale vor concura in finala internationala.

Cum functioneaza programul ClimateLaunchpad:

Pentru a intra in competitie, trimiteti ideea sau inovatia cu impact asupra mediului. Va vom ajuta sa urmariti repede aceasta idee intr-o afacere si sa ocoliti toate capcanele posibile de-a lungul drumului. Veti invata cum sa obtineti finanaarea si lansarea ideii.

Odata ce sunteti selectat sa vă alăturați la ClimateLaunchpad, sesiunea Boot Camp si sesiunile de coaching va vor ajuta sa va dezvoltati ideea unui plan rock-solid. Veti juca acest lucru in timpul finalei nationale si al finalelor regionale. Castigatorii fiecarei finale regionale vor merge mai departe pentru a concura in Grand Final Global.

Programul

Odată ce sunteți acceptat sa participati la concurs, jocurile incep:

Pasul 1: Tabara de boot

ClimateLaunchpad incepe cu o tabara de boot de 2 zile in propria tara. Formatorii nostri va vor invata tot ce trebuie să stiti despre inceperea afacerii dvs.

Pasul 2: Antrenarea intensiva pentru finalele nationale (plus finalele regionale pentru India si Africa)

Tabara de boot este urmata de o perioada de coaching intensiv. Veti perfectiona terenul, propunerea de valoare si modelul de afaceri. Dupa aceasta, sunteti pregatiti sa va prezentati la finala nationala unde veti juca in fata juriului national. In Africa si India, echipele de varf ale fiecarei tari se inscriu la finalele regionale *. Echipele castigatoare ale finalelor nationale si regionale ajung sa concureze in Grand Final Global.

* Finalele regionale pentru India si Africa sunt noi in 2019. Toate detaliile si logistica vor fi finalizate si comunicate cat mai repede posibil.

Pasul 3: Marea finala globala

Competitorii Top 10 din Grand Final Global vor avea acces direct la Acceleratorul Climate-KIC, renumita scoala de afaceri unde ideile grozave devin mari afaceri. In plus, exista premii.

Castigatorul general al Grand Grand Final primeste 10.000 €, participantul castigator pe locul doi primeste 5.000 €, iar ideea care vine pe locul trei castiga 2.500 €.

Toti ceilalti finalisti nationali si regionali care au reusit sa ajunga la Grand Grand Final au o sansa sa-si puna ideea in fata consiliului de revizuire al Acceleratorului Climate-KIC. Impresionati si obtineti acces la programul lor.

https://www.climatelaunchpad.org

https://www.climate-kic.org

comentariile sunt inchise