Prezentarea programului pentru Agricultura si Mediu al tehnologiei Keshe GANS

A.S.P.R. are misiunea de a realiza proiecte educationale, activitati stiintifice in sistemul de cercetare-dezvoltare-inovare tehnologica a noilor stiinte, rezultate din cercetarea noilor stari ale materiei descoperite care au dus la diversificarea proprietatilor in domeniul stiintei plasmatice.

Va invitam in judetul Sibiu la pensiunea Bio-Haus din comuna Nucet unde lansam programul in fata fermierilor din proiectul Gradinile Sibiului demarat in anul 2019, alaturi de studentii inscrisi in programul privat de agricultura al Institutului Spatial al Fundatiei Keshe.

Programul experimental Gradinile Sibiului reprezinta o actiune inovatoare la nivel national si regional in domeniul horticulturii. Impreuna dezvoltam de gradini particulare in mediul rural si urban mic si actionam direct pentru educatia publicului in ceea ce priveste normele de crestere si consum plantelor si legumelor.

Pentru primul an de studiu/implementare au fost create 21 de gradini experimentale in principalele zone ale judetului Sibiu: Marginimea Sibiului, Tara Secaselor, Valea Hartibaciului, Tara Oltului, Valea Tarnavelor care sa ateste capacitatea de adaptare a unor soiuri traditionale romanesti propuse de Statiunea de cercetare si dezvoltare legumicola Buzau la solul si clima fiecarei zone si secundar, incurajarea si sustinerea cu material genetic si informatii actualizate de specialitate a celor care doresc sa-si dezvolte gradini personale sau comunitare care sa genereze la randul lor seminte reproductibile pentru localitate/comunitatea/zona.

Echipa de cercetare si implementare a Programului experimental Gradinile Sibiului anul 1 de studiu/implementare – 2019 este compusa din dr. ing. Costel Vinatoru, cercetator stiintific gr. 1, Sef al Laboratorului de Genetica, Ameliorare si Conservarea Biodiversitatii din cadrul Statiunii de Cercetare-Dezvoltare pentru Legumicultura Buzau, in calitate de consultat de specialitate, Anca Vasilescu, initiator, manager proiect si Lucian Mihalache, administrator Hermannstadt Food SRL, economist, consultant de specialitate in antreprenoriat si dezvoltarea solariilor.
Vezi program experimental!

Tehnologia cu plasma a fost dezvoltata de inginerul nuclear iranian, Mehran Tavakoli Keshe. Este practic o tehnologie cu nave spatiale, dar are multe utilizari si aplicatii in diverse discipline stiintifice si profesii.
In agricultura, tehnologia cu plasma transforma din ce in ce mai mult intelegerea oamenilor despre plante si soluri si despre interactiunile lor diverse cu campurile magnetice si gravitationale cu mediile lor. Prin aceasta noua intelegere, oamenii de stiinta si practicienii din plasma revitalizeaza, la randul lor, dezvoltarea, cercetarea si educatia si practicile agricole din intreaga lume.

Noua tehnologie plasmatica are potentialul de a revolutiona complet practicile agricole, de a spori sanatatea mediului si de viata sanatoasa atat pentru producatori cat si pentru consumatori si elimina practic aporturile externe in sistemele agricole din intreaga lume. Tehnologia cu plasma in agricultura respecta etosul si standardele de conduita stabilite de Mehran Tavakoli Keshe si Fundatia Keshe.

In cadrul prezentarilor vor fi oferite solutii pentru toate problemele din urmatoarele stiinte si ocupatii distincte:
Acvacultura, Agrofitotehnia, Apicultura, Avicultura, Horticultura, Moluscocultura, Piscicultura, Sericicultura, Zootehnia, Algocultura, Arboricultura, Bulbicultura, Canicultura, Ciprinicultura, Columbicultura, Conchiliocultura, Cuniculicultura, Floricultura, Helicicultura, Legumicultura, Linicultura, Maricultura, Mitilicultura, Oceanicultura, Oleicultura, Ostreicultura, Pomicultura, Salmonicultura, Spongicultura, Truficultura, Vinicultura, Viticultura, Zoocultura.

Duminica 1 Martie 2020, ora 13.00 – 18.00
Acces gratuit!

Sesiunea 1

  • Prezentarea programelor de educatie din Romania,
  • Notiuni introductive din stiinta plasmatica,
  • Prezentarea studentilor din programul de Agricultura KF SSI.

Sesiunea 2

  • Prezentarea inovatiilor in domeniul Agriculturii si Mediului,
  • Prezentarea experientelor si a testimonialelor,
  • Prezentarea programelor de dezvoltare a tehnologiei,
  • FORUM PLASMATIC

Website Bio House

Adresa: Judetul Sibiu, Comuna Nucet, Strada principala nr. 198.
Rezervarile pentru eveniment si cazari se realizeaza la numarul 0744.642.025, locurile fiind limitate.

comentariile sunt inchise