Nanoacoperire cu flacara

maxresdefault

Pentru aceasta operatiune vom utiliza un arzator manual cu flacara pentru lipire-cositorire, dotat cu butelie de gaz, reglata la o temperatura de ardere intre 630 – 650 de grade Celsius.

Modalitatea de ardere a pieselor metalice (bobine)

Vom fi atenti sa ardem piesele de cupru cu acea portiune a flacarii care se afla undeva la mijlocul acesteia, deoarece temperatura este mult mai mare la varful flacarii. Astfel riscam sa ardem prea tare bobinele/placile si sa deterioram straturile nano. Daca ajungem cu mijlocul flacari pe bobine, avem un control mai bun al nano acoperire.

Atunci cand tinem flacara pe conductorul de cupru, intr-o prima faza vor apare niste culori inchise de felurite nuante. Inca nu vom trece mai departe. Daca mentinem in continuare flacara pe conductor, el va capata o nuanta de gri metalizat deschis. Atunci este momentul sa mutam flacara din acel punct. Practic nuanta de gri este pentru noi un indicator a faptului ca acolo deja s-a depus un strat nano.

Trecem mai departe cu flacara pe o alta portiune de material. Dupa ce am parcurs cu flacara intreaga piesa de cupru, deja stratul gri s-a racit si putem relua nano acoperirea in aceeasi zona. Pentru a nano acoperi in acest mod, din aproape in aproape, piesa de cupru, uneori este necesar să parcurgem cu flacara de zeci de ori, cu foarte multa rabdare, intreaga suprafata a piesei, avand permanent grija sa nu inrosim niciodata suprafata acesteia. Ea se va inegri treptat.

maxresdefault

Atentie sa nu fisuram si sa nu deterioram nano-straturile!

Daca vom mentine flacara prea mult pe o anumita portiune a piesei, aceasta se va inrosi, iar stratul nano se va deteriora (se va desprinde de conductor). Chiar si in aceasta situatie este important sa stim ca aceasta nu inseamna ca respectivul conductor de cupru nu mai poate fi folosit. Va fi necesar doar sa curatam bine stratul nano deteriorat. Pentru aceasta este sufucient sa lasam conductorul sa se raceasca, iar apoi va trebui sa frecam cu o carpa uscata zona deteriorata, avand grija sa nu o atingem cu mana. Dupa ce au fost inlaturate aceste straturi nano deteriorate, putem arde din nou respectiva zona pentru a crea o noua acoperire cu straturi nano.

Daca in cazul nano-acoperirii cu flacara, piesele utilizate nu se inegresc deloc, inseamna ca acestea nu sunt din cupru pur, ci dintr-un aliaj. In aceasta situatie, piesele respective trebuie inlocuite, pentru ca nu sunt adegvate.

Pentru a ince pe nano-acoperirea cu flacara, putem suspenda fiecare etaj (stacker) in aer, agatat pe o sarma metalica.

Atentie! Pe durata acestei operatiuni, vom purta tot timpul manusi de protectie!

Atentie! Piesele metalice nu trebuie să fie expuse un interval prea mare de timp la flacara, pentru ca aceasta va conduce la inrosirea cuprului si ruperea stratului nano.

NANO_COATING_PROCESS_USING_FIRE_FROM_BUTANE_TORCH

Modalitatea de deplasare a flacarii arzatorului pe fiecare etaj (stacker) al Unitati de putere Magravs.

Pornim arzatorul cu flacara si incepem sa ardem gradat cate un etaj (stacker) al Unitatii de Putere Magravs.

Atentie! Dupa ce am incheiat nano-acoperirea pe o parte a unui etaj (stacker), il întoarcem pe partea cealalta si repetam procesul, de data aceasta miscand flacara in sens opus fata de prima parte (vom realiza nano-acoperirea „in oglinda” pe partea opusa).

In acest mod, ambele fete vor fi nano-acoperite in aceeasi directie. Este foarte important sa tinem cont de acest aspect!

Incepem intodeauna cu sarma de intrare in inelul central, „gravitational”, si mergem spre jonctiune, apoi parcurgem inelul „magnetic”.

Reluam in continuare intr-o alta abordare toate explicatiile precedente, pentru o mai buna intelegere a lor.

Incepem cu sarma care intra in inelul central, „gravitational”. Cand ajungem la temperatura corecta, suprafata sarmei de cupru capata o nuanta gri metalizat deschis si atunci continuam cu arderea zonei urmatoare. Este necesar sa mentinem o temperatura constanta a sarmelor, urmand totodata sa deplasam flacara cu o miscare constanta. O ardere insuficienta va duce la culori diferite ale stratului format.

Mutam flacara spre inelul din centru si o deplasam incet, în sensul acelor de ceasornic, parcurgandul complet. Dupa finalizare arderii inelului „gravitational”, central, mutam flacara in sus, la inelul „magnetic”, periferic, si o deplasam in sens invers acelor de ceasornic. Parcurgem tot inelul magnetic periferic.

Sarma care se raceste si va capata gradat o culoare negru-lucios.

Dupa ce am incheiat arderea pentru toata suprafata unui etaj (stacker) pe ambele parţi, il lasam sa se raceasca. Dupa ce s-a racit complet vom relua vom relua acelasi proces abia a doua zi (pentru a oferi un interval de formare a straturilor nano). Putem relua astfel procesul de nano-acoperire cu flacara de mai multe ori, o singura data pe zi, pana cand etajul (stacker) devine complet negru.

Atentie! Sunt experimentate noi metode de nano acoperire rapida cu flacara de 6 ori intr-un interval de 24 ore si descarcarea cu multimetru a straturilor nano.

Este posibil ca in primele zile stratul negru de la suprafata sa se raceasca si sa cada, dar vom persevera cu rabdare. Este posibil sa fie necesar sa reluăm chiar si de zeci de ori arderea suprafetei de cupru!

Este important sa efectuam acelasi numar de nano acoperiri atat pentru fiecare din bobine, cat si pentru fiecare dintre placile necesare realizarii materialelor GANS si pentru celelalte piese ale Unitati de Putere Magravs. Este important de asemenea ca, pe cat posibil, sa mentinem aceeasi viteza de inaintare a flacarii. De aceea, nano acoperirea cu flacara necesita o mare experienta si rabdare.

Este foarte important ca in final sa pastram intacte suprafetele nano-acoperite.

Nu se zgarie aceste suprafete cu obiecte de metal. Daca dorim sa le prindem cu cleme metalice, vom interpune o bucata de hartie intre clema si suprafata nano acoperita.

In mod similar vom realiza nano-acoperirea placutelor sau a sarmelor de cupru. In cazul nano acoperiri cu flacara nu este necesara polarizarea sau descarcarea suprafetelor nano acoperite cu ajutorul multimetrului.

Nano acoperirea cu flacara necesita o anumita experienta pentru a dobandi abilitatea necesara realizarii ei corecte. Este recomandat ca pentru unitatile Magravs utilizate pentru economia de energie electrica sa folosim metoda de nano acoperire cu flacara.

Ce este nano acoperirea.

Va uram mult succes si va recomandam sa realizati poze la fiecare pas al procedurii si sa le impartasiti in public impreuna cu experientele personale.

https://testimonials.keshefoundation.org/

Suntem aici sa invatam unii de la altii.

Toate drepturile asupra informatiilor prezentate sunt rezervate de catre inginerul nuclear M.T. Keshe prin Fundatia Keshe.

comentariile sunt inchise