Perioada 23 – 89 zile.
Acesta este un pas important pentru obtinerea tuturor aplicatiilor Magravs eficiente. Nano acoperirea produselor la suprafata pieselor metalice o acoperire cu proprietati de izolator electric, foarte subtire, formata din aproximativ 30.000 – 50.000 de straturi atomice suprapuse. Ea este formata din nano particule de oxid cupric (CuO) de culoare neagra (a nu se confunda cu oxidul de cupru CuO2, care are culoarea verde), cu un rol esential in captarea energiei plasmatice din mediu. Curgerea acesteia prin straturile de nano acoperire va antrena, la randul ei, curgerea electronilor liberi la nivel fizic-material (prin sarmele de cupru). Astfel este realizata generarea de energie electrica în Unitate de Putere Magravs.
Aceasta metoda de nano acoperire este recomandata pentru realizarea tuturor aplicatiilor sistemului Magravs.
De aceea este foarte importanta realizarea corecta a nano straturilor. Acesta energie plasmatica din mediul inconjurator, ajuta la curgerea fluxului plasmatic de-a lungul nano straturilor care genereaza campuri magneto-gravitationale , la randul lor, conduc la generarea curentului electric in sarmele de cupru.
Exista mai multe metode de nano acoperire. Cel mai des utilizate sunt metodele cu soda caustica fierbinte si metoda cu flacara.
Nano acoperirea cu soda caustica fierbinte le confera o rezistenta mecanica mai buna nano straturilor, ceea ce este un aspect esential.
In alta ordine de idei, este esential ca odata ce am ales o anumita metoda, sa o utilizam atat pentru bobinele, sarmele de legatura si capacitori plasmatici ai Unitati de Putere Magravs, cat si pentru placile metalice utilizate la producerea materialelor de tip GANS.
INTENTIA CONTEAZA.
Intentia dvs. pe toata durata proceduri este extrem de importanta in timpul intregului proces, deoarece va avea un efect asupra rezultatului dvs.
Procesul de realizare a nano materialelor incepe prin mentionarea intentiei cu voce tare,prin puterea Cuvantului Viu, cu palmele deschise in directia reactorului. Folosirea intentiei in producerea nano materialelor sau a GANS-ului este un proces simplu si eficient care aduce rezultate in aplicatiile realizate.
Echipa Plasma Romania a realizat o alogoritmare care o recomandam pentru primul pas in realizarea nano materialelor, astfel: ,,Eu sunt Creatorul acestui material si doresc sa il folosesc in aplicatia …….,, se completeaza ( sanatate, energie etc)’’, in Armonie, Abundenta si Prosperitate cu Planeta Vie albastra Pamant.Mulumesc’’
Materiale necesare pe scurt:
Containere de plastic PPL cu capac etans,Echipament de protectie ( Manusi / ochelari etc ), Plasa de sarma galvanizata, Fire electrice (pentru agatarea la uscare a materialelor), Placi/Sarme metalice variate, Soda caustica granule puritate mare (NaOH),Sare de Potasiu sau Hidroxid de potasiu (KOH), Sare de mina sau Clorura de sodiu (NaCl), Apa distilata/demineralizata val. 1 – 4 ppm, TDS metru,Termometru, Ibric sau oala pentru a fierbe apa, poanson (pentru a face gauri în colturile superioare ale placilor de metal, Furtun plastic si seringa, Otet de vin alimentar, Agent chimic (sapun / detergent, material textil, banda izolatoare.
Placi metalice.
Este necesar ca in cazul placilor metalice utilizate, materialul metalic al acestora sa aiba o puritate cat mai mare (să contina cat mai putine impuritati din alte elemente chimice).
In cazul in care dorim sa achizitonam cantitati de tabla mai mare (placi de 1000 x 2000mm sau role de tabla), putem gasi cu usurinta multi distribuitori în Romania. Este recomandat sa achizitionam tabla la grosimea de 0,4-1 mm, intrucat va fi usor sa o decupam cu usurinta la dimensiunile dorite, folosind eventual o foarfeca speciala pentru tabla. Pe de alta parte, trebuie sa tinem cont ca daca tabla este prea subtire, ea se va consuma mai repede in procesul specific in care este utilizata pentru producerea GANS-ului (Gaz in stare Nano-Solida a Materiei ).
Iata ce materiale ne sunt necesare:
–placi de cupru pur , cu dimensiuni de aproximativ 20 x 10cm, minim 4 bucati,sau se mai foloseste sarma de cupru conductor, care apoi devine bobina.
Vom utiliza placi de cupru cu o puritate cat mai mare, de preferat cupru alimentar de puritate 99,97%, sau cupru electrolitic, fara oxigen.
Pentru achizitionarea tablei de cupru, exista magazine online unde se poate achizitiona chiar si placi de dimensiuni mai mici de 1000 x 2000mm.
Un cupru de mare puritate este intalnit si la tevile de cupru utilizate in instalatiile frigotehnice.
-placi de zinc pur, cu dimensiuni de aproximativ 10 x 20cm, minim 3 bucati sau se mai foloseste sarma de zinc, care apoi devine bobina.
Vom achizitiona de asemenea tabla/sarma de zinc de o puritate cat mai mare.
-placi de otel zincat, cu dimensiuni de aproximativ 30 x 30 cm, minim o bucata.
Nu utilizam otel inox.
Tabla zincata se gaseste la orice magazin de materiale de constructii, la un pret de aproximativ 25 de lei pentru o dimensiune de 1000 x 2000 x 0,4mm.
Si mai indicate sunt bucatile de tabla zincata / plasa de pui ,,rabitz’ pe care le putem obtine din piesele de imbinare a profilelor lineare CD de sustinere a placilor de rigips, care se gasesc la magazinele de materiale de constructii.
Cutii de plastic
De preferat sunt vasele de plastic termoizolante din polipropilena, termoizolante, cu capac etans.
-o cutie de 20 litrii si 28 cm inaltime, cu capac etans..
Chimicale si lichide
– soda caustica (hidroxid de sodiu NaOH), Hidroxid de potasiu (KOH), Clorura de Sodiu (NaCl).
Atentie! aceasta este recomandat sa fie de ceea mai inalta puritate, sub forma de pulbere pura sau sub forma de perle mici,in nici un caz sub forma de fulgi!
Precautii necesare la utilizarea sodei caustice.
Este necesar sa tinem seama ca operarea cu granule de hidroxid de sodiu, NaOH (soda caustica pura 98 -99 %) prezinta riscuri mult mai mari decat utilizarea sodei caustice obisnuite pe care o putem achiziţiona din comert. Soda caustica prezintă o alcalinitate extrema (PH 14). Anumite reactii specifice care se produc la contactul sodei caustice cu tesuturile organismului fac ca aceasta sa fie chiar mult mai periculoasa decat acizi concentrati.
Contactul hidrogenului cu sodiu (soda caustica) cu ochi cauzeaza arsuri severe ale acestora, care pot fi ireversibile, chiar şi orbire. Contactul cu pielea produce arsuri grave.
Hidroxidul de sodiu poate fi fatal daca este inghitit ( in cazul acestui accident beti repede otet de vin alimentar). Expunerea la concentratii ridicate de noxe (vapori rezultati in urma dizolvarii sodei caustice în apa) provoaca iritarea plamanilor, aparitia tusei, care pot fi urmate chiar si de oprirea respiratiei sau, in cazul expunerii prelungite, la aparitia unui endem pulmonar. In contact cu apa, soda caustica degaja extrem de multa caldura. Vom evita sa inhalam praful de soda caustica. In timpul lucrului cu soda caustica, este obligatoriu sa purtam manusi de protectie, imbracaminte de protectie din plastic sau din cauciuc (hidrixid de sodiu ne poate deteriora imbracamintea obisnuita), echipament de protectie a ochilor (ochelari de protectie speciali, fixati pe fata, care acopera etans zona ochilor). Este indicata chiar utilizarea unei masti cu cartus pentru praf si aerosoli.
De asemenea, se va asigura ventilarea corespunzatoare a zonei (a incaperi in care lucram cu soda caustica), pentru a evita inhalarea vaporilor de soda caustica. Vom avea grija ca particulele fine de soda caustica sa nu ajunga in aer sau pe suprafete din camera in care lucram. Soda caustica va fi depozitata in ambalajele originale etans inchise, intr-o zona lipsita de umiditate, ferita de caldura. Se va evita deteriorarea fizica a ambalajelor. Soda caustica nu se va depozita in containere de aluminiu, zinc, staniu sau plumb.
In caz de contact accidental cu pielea (sau parul) scoatem imediat toata îmbracamintea afectata, clatim pielea cu apa sau chiar facem dus. Spalam zona afectata cu jet continuu de apa cel putin 15 minute. Echipamentul de protectie va fi deconectat inainte de reutilizare.
In caz de contact accidental cu ochii, ridicam usor peoapele si spalam imediat ochi cu jet de apa abundent cel putin 15 minute. Nu ne frecam la ochi cu mainile si nu strangem pleopele si continuam sa clatim. Cu cat aplicam aceste masuri mai repede, cu atat sansele ca ochi sa fie mai putin afectati sunt mai mari. De aceea, este necesar ca în imediata apropiere a spatiului de lucru sa avem o sursa de apa pentru spalarea ochilor. Contactam imediat dupa aceea un medic oftalmolog specialist.
CONCLUZIE:
Hidroxidul de sodiu este puternic coroziv pentru ochi, mucoase şi zonele expuse ale pielii. Riscurile contactului direct cu soda caustica sunt urmatoarele:
-in cazul ingerari accidentale: provoaca arsuri grave ale tractului digestiv, poate chiar perfora tubul digestiv si derermina intrarea in starea de soc.
-in cazul contactului cu pielea: foarte coroziv pentru piele, provoaca arsuri grave , leziuni grave, cicatrici si determinatii in caz de expunere repetata.
-in cazul contactului cu ochi: extrem de coroziv pentru ochi, poate cauza leziuni severe ireversibile, cu efecte permanente, daca ochi nu sunt imediat clatiti cu apa din abundenta, cel puţin 15 minute. Hidroxidul de sodiu este foarte vatamator pentru tesutul ocular, exista riscul pierderii vederii.
-in cazul inhalarii: coroziv pentru tractul respirator. Provoaca in cazuri grave caderi ale parului, endeme pulmonare.
In toate aceste cazuri, fara exceptie, se impune ingrijire medicala de urgenta si aplicarea tratamentului special de interventie.
Hidroxidul de sodiu poate reactiona cu anumite metale, cum ar fi aluminiul sau zincul, generand gaze inflamabile. La contactul cu apa se poate genera o cantitate de căldură suficienta pentru a aprinde materialele combustibile aflate în vecinatate.
ATENŢIE!
In timpul manipularii suprafetelor nano-acoperite vom utiliza manusi de protecţie adegvate. In cazul utilizarii acestei metode, este esential ca toate materialele de care avem nevoie pentru constructia Unitati de Putere Magravs (bobine, placute petru realizarea materialelor GANS, sarme de legatura, piese pentru capacitori plasmatici) sa fie nano acoperite impreuna, in acelasi recipient, toate odata, in aceleasi conditii plasmatice. De aceea, cutia de plastic in care vom realiza nano-acoperirea ar trebui sa fie suficient de incapatoare.
Atentie! Vom utiliza cutii de plastic trasparente cu capac care etanseaza din polipropilena, cu pereti suficient de grosi, astfel incat sa reziste cu usurinta la o temperatura de aproximativ 1400C fara sa se deformeze. Nerespectarea acestei indicatii poate conduce la un esec al operatiunii de nano-acoperire si chiar la accidente!
Atentie! Expunerea in continuare, la punctul 2-7, metoda de nano-acoperire recomandata de Fundatia Keshe, dar va rugam sa tineti seama ca Fisa cu date de securitate pentru hidroxid de sodiu emisa de Combinatul Olchim prevede sa nu se adauge niciodata apa fierbinte peste soda caustica, ci intodeauna sa se adauge soda caustica in apa rece, agitand continuu.
Metoda de nano acoperire cu soda caustica.
In cele ce urmeaza, va oferim metoda de nano acoperire cu soda caustica folosita in laboratoarele Plasma Romania in 7 pasi.
PASUL 1 – Pregatirea si curatarea pieselor metalice pentru nano acoperire.Perioada 1- 2 zile.
- In ceea ce priveste placutele metalice, daca acestea sunt oxidate sau prezinta diverse acoperiri pentru protectia la coroziune, va trebui sa le curatam in prealabil cu atentie printr-o usoara polizare cu o suprafata abraziva foarte fina. Atentie nu vom zgaria suprafetele plăcutelor metalice!
- Se monteaza plasa de zincata galvanizata la fundul reactorului din PPL transparent.O sarma zincata mai groasa va avea o rezistenta mult mai mare a stratului de zinc de la suprafata, care se va coroda mai greu. Daca acest strat este corodat, plasa trebuie inlocuita. Putem utiliza chiar si bucati de gard metalic zincat. Rolul acestei plase metalice este acela de a impiedica piesele metalice sa atinga stratul de soda caustica de pe fundul cutiei.
- Folosim manusile pe toata durata procedurii de nano acoperire si curatam cu agent chimic (sapun/detergent) piesele apoi le uscam / stergem cu un material textil moale.
- Vom pregati apoi toate materialele metalice (bobine, placi de cupru, sarme de cupru) tinandu-le scufundate 1-2 ore in otet de vin alimentar si un varf de sare neioadata de mina intr-un recipient special utilizat pentru decapare. Se scot din recipient si se clatesc cu apa.Placile se manipuleaza doar prin atingerea muchiilor.Otetul de vin alimentar se depoziteaza inapoi in sticle si se foloseste pentru neutralizarea sodei caustice in urmatori pasi.
PASUL 2 – Imersarea la rece. Perioada 1 – 2 zile.
- Agatam materialele fara sa le atingem una de cealalta in reactor si le acoperim intr-un mix solutie de soda caustica rece amestecata cu hidroxidul de potasiu care este imprastiat intr-un strat uniform.Este necesar sa minimizam zonele de contact ale pieselor metalice din cutie. Suspendam toate aceste piese, sprijinidu-le sau agatandu-le pe sarme de cupru izolate, fixate intre marginile cutiei, astfel incat ele sa faca contact cu plasa zincata de pe fundul cutiei in cazul placilor.Daca nu avem placi in reactor si avem bobine, atunci evitam sa atingem plasa zincata.
- Prepararea mixului care se obtine un mix prin dizolvarea unei cantitati de 30 – 40 grame de soda caustica granule la 1 litru de apa distilata si 10% – 15% Hidroxid de Potasiu (KOH ) sau Sare de Potasiu (KCl) la 1 litru de apa si un varf de sare de mina sau Clorura de Sodiu, care acopera piesele din reactorul inchis ermetic.Prezenta potasiului (K) este importanta, deoarece potasiul contine 120ppm (0,012%) de izotopi K40 care fac obiectul dezintegrarii beta si care ajuta la activarea procesului.
Daca reactorul nu are un capac perfect etans, utilizati banda izolatoare.Asezati mereu pe capac o greutate. cantitatea de soda caustica) timp de 2 zile si apa distilata/demineralizata.
- Se scoate aproape tot lichidul din reactor ( se pastreaza in reactor cativa mililitrii din lichid) in alt PPL, care se poate folosi pentru urmatoarele IMERSARI LA RECE.Daca nu este folosit, se toarna in PPL otetul de vin alimentar folosit in primul pas, pentru neutralizarea sodei caustice care poate fi apoi aruncata.
- Se descarca pentru prima data piesele cu intentie cu aparatul de masura (multimetru), se pune borna neagra pe plasa de sarma zincata si borna rosie se plimba in diagonala pe materialul nano.
Descarcarea pieselor nano-acoperite
Dupa cum afirma domnul Mehran T. Keshe, aceste etape nu sunt necesare in cazul in care realizam nano-acoperire cu flacara, dar pentru experimentare se foloseste in laborator si descarcarea materialelor cu multimetru la un interval de 2 – 6 ore dupa ce au fost nano acoperite cu flacara. Este insa strict necesar sa aplicam aceste operatiuni in cazul nano-acoperirii cu soda caustica fierbinte.
Atentie! In timpul acestor operatiuni piesele metalice nu trebuie sa faca contact una cu cealalta!
Realizam aceasta operatiune imediat dupa ce am incheiat baia cu soda caustica fierbinte si am extras solutia caustica din cutie, cat piesele sunt inca umede.
Descarcarea este o procedura de restructurare a substantei materialelor nano-acoperite, necesara pentru a orienta in mod corespunzator nano-straturile, pentru a facilita curgera energiei plasmatice si ai da o directie prin aceste straturi.
Vom utiliza un aparat de masura (multimetru) pe care il vom seta pentru masurarea tensiunii in curent continuu, pe valoare 200 mVDC.
Sonda este acul metalic al multimetrului, utilizat pentru contactul cu circuitele. Un multimetru are doua sonde, care sunt conectate la cele doua borne, (+) si (-) ale multimetrului.
Conectam cele doua sonde ale multimetrului la capetele libere ale fiecarui etaj (stacker)in modul urmator:
– sonda de culoare neagra, de la borna (-) a multimetrului va atinge sarma de la intrare in bobina interioara (gravitationala) .
– sonda de culoare rosie, de la borna (+) a multimetrului, va atinge sarma de la iesire din bobina exterioara (magnetica).
Vom constata că multimetru indica prezenta unei tensiuni de pana la cateva sute de milivolti.
Sondele multimetrului se vor mentine in aceasta pozitie pentru minim 10 secunde,pana cand vom sesiza ca tensiunea indicata de multimetru incepe sa scada. Realizand această operatiune pentru toate cele 3 etaje (stacker), aşa cum este indicat in desenul de mai jos.
In cazul placilor pe care le vom utiliza la obtinerea materialelor GANS, plasam sondele multimetrului astfel: sonda de la borna negativa (-) a multimetrului pe muchia superioara a placutei, la unul din colturile acesteia, iar sonda de la borna pozitiva (+) pe muchia inferioara, in coltul opus pe diagonala.Daca piesele sunt expuse pe plasa de sarma zincata, atunci borna neagra o sa atinga plasa zincata iar borna rosie o sa atinga placile din reactor.
Atentie! Este important ca cele doua sonde ale multimetrului sa fie plasate pe muchiile cutitelor.
Descarcarea sarmelor de legatura si a pieselor componente ale capacitorilor plasmatici.
Se procedeaza in acelasi mod, plasand cele doua sonde ale multimetrului pe cele doua capete ale fiecareia sarme ale bobinei. Ca regula generala, vom tine cont de modul in care se conecteaza fiecare piesa in circuitul unitatii Magravs, de la reteaua electrica pana la consumator. Astfel vom urmarii intodeauna ca sonda de culoare neagra (-) sa fie plasata la partea dinspre reteaua electrica, iar sonda de culoare rosie (+) pe partea dinspre consumator.
In final este absolut interzis sa atingem cu pielea materialele nano-acoperite. Daca vom face acest lucru, le vom incarca din nou cu sarcini electrice specifice pieli, care are o anumita incarcatura electrica in domeniul milivoltilor. In acest caz este necesar sa reluam descarcarea pieselor astfel atinse.
PASUL 3 – Imersare la cald. Perioada 2 – 7 zile.
- Se foloseste urmatorul mix de soda caustica ( proportii 30 – 40 g + 1 l de apa distilata ), un varf de sare NaCl (clorura de sodiu) si 18% hidroxid de potasiu din cantitatea de soda, se aseaza uniform in reactor dupa care se amesteca bine.
- Peste piesele agatate se toarna solutia, in timp ce se fierbe apa distilata si se toarna printr-un colt lasat liber apa clocotita la 65 grade pana piese sunt acoperite complet dupa care se pune capacul bine fixat cu o greutate deasupra minim 48 ore pana la 7 zile.Trebuie sa avem suficienta apa, astfel incat sa putem acoperi complet toate piesele metalice din cutie.
- Inchidem imediat dupa aceea capacul si plasam o greutate deasupra lui. Lasam cutia inchisa pentru minim 48 de ore, chiar pana la 7 zile.Se izoleaza cutia cu banda adeziva, daca capacul nu etanseaza perfect.
- La finalul acestui interval, vom deschide capacul cutiei si vom indeparta solutia de soda caustica din vas cu o mica pompa de mana sau cu un furtun de plastic.
Lasam pe fundul cutiei o mica cantitate de solutie lichida de soda caustica (cativa milimetri).
Atenţie! Apa trebuie sa fie suficient de fierbinte! O vom turna in cutie imediat ce am luat-o de pe foc, fara sa o lasam deloc sa se raceasca! Reactia dintre apa si granulele de soda caustica va produce o mare degajare de caldura, generand o mare cantitate de vapori foarte periculosi de soda caustica.
De aceea este strict necesar sa fim protejati in mod adecvat, cu ochelari si imbracaminte de protectie. In aceasta faza urmarim cu cea mai mare atentie sa nu inspiram aburii formati, care sunt foarte periculosi pentru plamani.
Atentie! Datorita degajarii de caldura suplimentara, reactia intre apa si soda caustica granule este foarte important pentru reusita procesului de nano-acoperire sa sigilam capacul daca nu etanseaza perfect cu banda adeziva ori de cate ori este nevoie in aceste proceduri. Nu vom utiliza niciodata solutii de soda caustica gata preparata, pe care sa o incalzim si o turnam peste piese.
PASUL 4 :Aburirea la rece. Perioada 14 – 60 zile.
Atentie!Este necesar sa ne luăm toate măsurile de protectie necesare si sa deschidem capacul cutiei incet, cu mare grija, purtand manusi si ochelari de protectie si evitand sa inspiram la deschidere capacului vaporii de soda caustica.
- Dupa imersare se indeparteaza o parte din solutia din recipient si se lasa cativa mililitrii.
- Realizam acum descarcarea straturilor nano ale pieselor metalice cat timp acestea sunt inca umede, cu multimetru fixat pe functia de voltmetru, la valoarea 200 mV DC. Aceasta operatiune va da o orientare pe o singura directie pentru curgerea campului plasmatic in stratul nano. Pentru acest pas, vom respecta instructiunile oferite in sectiunea urmatoare. Aceasta operatiune trebuie realizata intodeauna la timp, in maxim 15 minute dupa ce am extras solutia de soda caustica, pentru fiecare material de 4-5 ori pe zi in functie de scop.Punem inapoi capacul pe cutia de plastic si o lasam astfel pentru minim 2 saptamani, chiar pana la 2 luni, pentru formarea si uscarea straturilor nano.
Atentie! Punem o eticheta pe capacul cutiei. Scriem pe eticheta: „PERICOL SODA CAUSTICA! – NU DESCHIDETI!” . Avem mare grija sa nu lasam cutia la indemana copiilor.
- Atunci cand piesele de cupru devin perfect negre, acesta este semnul cel mai clar ca ele au fost acoperite foarte bine in straturi nano. In momentul in care invelisul nano incepe sa capete un aspect pufos, precum suprafaaa catifelei negre, oprim procesul de nano-acoperire. Cresterea in exces a stratului nano pana cand ajunge sa aiba un aspect catifelat este de natura să blocheze absortia plasmatica prin opturarea straturilor.
Straturile nano trebuie sa fie continue si sa aiba o culoare negru lucios. Numai daca acestea nu sunt complete, putem realiza un proces suplimentar de nano-acoperire cu vapori de soda caustica, in modul descris mai jos.
PASUL 5: Tratamentul cu vapori. Perioada 1 – 14 zile.
- Extragem din cutie tot lichidul ramas si imprastiem pe fundul cutiei doar o cantitate de soda caustica, astfel incat masa acesteia sa constituie aproximativ 10-15% din cantitatea de apa pe care o vom turna deasupra o cantitate care sa ajunga la jumatatea plasei de sarma zincata. De pilda, 100 – 150 grame la un litru de apa.
Pastram intr-un vas separat, etichetat, solutia de soda caustica pe care am extras-o din cutie.
Mentionam pe eticheta: „PERICOL! SODA CAUSTICA – NU DESCHIDE!”
Avem grija ca acest vas sa nu ajunga la indemana copiilor.
- Realizam o noua descarcare cu multimetru a pieselor metalice.
3.Pregatim o mica cantitate de apa clocotita, cat este necesar ca sa umplem fundul cutiei, pana la plasa de sarma zincata.
- Pozitionam din nou capacul oblic deasupra cutiei, lasand un colt neacoperit, pe unde turnam apa clocotita. Acum trebuie sa avem grijă ca apa fierbinte sau solutia de soda caustica de pe fundul cutiei sa fie in cantitate mai mica, astfel incat sa nu ajunga deloc la piesele metalice pe care le nano-acoperim. Inchidem imediat capacul cutiei si asezam un obiect greu deasupra capacului, ca vaporii formati sa nu poata iesi.
Atentie! Pentru aceasta operatiune ne luam toate masurile de protectie necesare (ochelari, manusi, imbracaminte de protectie). Urmarim cu cea mai mare atentie sa nu inspiram aburii formati.
5 Lasam cutia astfel pentru minim 24 de ore, pana la doua saptamani. Cu cat acest interval de timp este mai mare, cu atat vom obtine o nano-acoperire mai buna.
Optional, in acest interval de timp, putem realiza la fiecare aproximativ 6 ore procesul de descarcare a straturilor nano cu ajutorul multimetrului, asa cum este indicat in secţiunea urmatoare.
De asemenea, optional, putem pulveriza din cand in cand piesele metalice cu solutia de soda caustica rece pe care am colectat-o dupa ce am incheiat imbaierea pieselor metalice cu solutia caustica fierbinte.
6 In final, daca in continuare piesele metalice nu sunt complet acoperite cu un strat nano de culoare neagra, putem relua acest proces de nano-acoperire cu vapori pana câand suntem siguri ca l-am realizat corect.
PASUL 6: Uscarea pieselor.Perioada 3 – 4 zile.
In finalul acestor operatiuni deschidem capacul si lasam doar o mica portiune neacoperita, pentru ca vaporii sa poata iesi din cutie. Lasam piesele de cupru sa se usuce in acest mediu umed o perioada de minim 3-4 zile! Aceasta perioada este necesara pentru formarea straturilor nano.
Solutia caustica rece ramasa de la prima nano-acoperite poate fi folosita pentru pulverizare pe zonele unde stratul nano este incomplet.
PASUL 7: Uscarea finala, curatarea si depozitarea pieselor nano acoperite.
- La sfarsitul acestor etape, pot aparea pete de soda caustica pe bobine sau pe placi. De aceea vom spala cu mare atentie toate piesele metalice prin clatire intr-un vas cu apa distilata incălzita pana la aproximativ 650C. Repetam aceasta operatiune de cel puţin trei ori, schimband de fiecare data apa, pana cand nu mai raman deloc urme de soda caustica (de culoare deschisa) pe piesele metalice.
- Lasam din nou piesele metalice sa se usuce in aer liber, dar intr-un vas acoperit, pentru ca straturile nano sa nu se ingreuneze cu praf sau cu alte impuritati. Nu este indicat sa le stergem, pentru a nu distruge straturile nano.
- In final, depozitam piesele nano-acoperite in cutii inchise si etichetate. Trebuie sa impiedicam deteriorarea straturilor nano prin interactiunea lor cu diverse substante din mediu ambiant.
Daca in timpul procedurilor de nano-acoperire cu sodăa fierbinte am produs anumite erori care au compromis nano-acoperirea, piesele metalice pot fi reutilizate, dar este necesar sa reluam aceste proceduri de la capat, incepand cu scufundarea in soda caustica fierbinte.
NU FOLOSITI ACEASTA METODA DE NANO ACOPERIRE CU PIESELE METALICE SUPRAPUSE.
Atentie! Este foarte important ca nano-straturilede la suprafata pieselor sa ramana intacte.
Poze cu straturi nano deterioarate.
Acestea sunt foarte fragile. Atentie mare la depozitarea si manipularea materialelor nano acoperite! Nu vom atinge niciodata materialele nano-acoperite cu mana, ci vom folosi manusi de protectie! Nu vom atinge materialele nano-acoperite cu scule metalice, pentru a nu deteriora straturile nano. In timpul operatiunilor de nano-acoperire si dupa accea, vom urmari sa manipulam tablele de cupru apucandu-le de cant, pentru a nu deteriora straturile nano. Nu stivuim piesele metalice si nu le asezam culcate pe masa. Bobinele se apuca doar de capete si se pastreaza atarnate. Nu asezam piesele nano-acoperite una peste cealalta in nici o situatie. Este de preferat sa le pastram suspendate pe sarme izolate.
INVATATI SA PASTRATI O EVIDENTA SCRISA A PASILOR REALIZATI IN NANO ACOPERIRE.
PASUL 8: Verificarea calitatii nano- straturilor.
La o verificare a rezistentei electrice a pieselor metalice, inclusiv a unui etaj (stacker) complet cu ajutorul unui multimetru, aceasta trebuie sa fie mai mare de 20 megaohmi.
Ce este nano acoperirea ?
Va uram mult succes si va recomandam sa realizati poze la fiecare pas al procedurii si sa le impartasiti in public impreuna cu experientele personale.
https://testimonials.keshefoundation.org/
Suntem aici sa invatam unii de la altii.
Toate drepturile asupra informatiilor prezentate sunt rezervate de catre inginerul nuclear M.T. Keshe prin Fundatia Keshe.