Gradinile Sibiului cu plasma

Programul pentru Agricultura si Mediu al tehnologiei Keshe GANS a fost demarat in judetul Sibiu in data de 1 Martie 2020, la gospodaria Bio-Haus din comuna Nucet.

Au participat la eveniment fermieri din judetele Sibiu, Prahova si Constanta, care au acceptat invitatia de a aplica in scop experimental kit-urile cu GANS oferite gratuit.

Subiecte:

Prezentarea programelor de educatie din Romania,
Notiuni introductive din stiinta plasmatica,
Prezentarea studentilor din programul de Agricultura KF SSI.
Prezentarea inovatiilor in domeniul Agriculturii si Mediului,
Prezentarea experientelor si a testimonialelor,
Prezentarea programelor de dezvoltare a tehnologiei,
FORUM PLASMATIC

Programul experimental Gradinile Sibiului reprezinta o actiune inovatoare la nivel national si regional in domeniul horticulturii. Impreuna dezvoltam de gradini particulare in mediul rural si urban mic si actionam direct pentru educatia publicului in ceea ce priveste normele de crestere si consum plantelor si legumelor.

Pentru primul an de studiu/implementare au fost create 21 de gradini experimentale in principalele zone ale judetului Sibiu: Marginimea Sibiului, Tara Secaselor, Valea Hartibaciului, Tara Oltului, Valea Tarnavelor care sa ateste capacitatea de adaptare a unor soiuri traditionale romanesti propuse de Statiunea de cercetare si dezvoltare legumicola Buzau la solul si clima fiecarei zone si secundar, incurajarea si sustinerea cu material genetic si informatii actualizate de specialitate a celor care doresc sa-si dezvolte gradini personale sau comunitare care sa genereze la randul lor seminte reproductibile pentru localitate/comunitatea/zona.

Echipa de cercetare si implementare a Programului experimental Gradinile Sibiului anul 1 de studiu/implementare – 2019 este compusa din dr. ing. Costel Vinatoru, cercetator stiintific gr. 1, Sef al Laboratorului de Genetica, Ameliorare si Conservarea Biodiversitatii din cadrul Statiunii de Cercetare-Dezvoltare pentru Legumicultura Buzau, in calitate de consultat de specialitate, Anca Vasilescu, initiator, manager proiect si Lucian Mihalache, administrator Hermannstadt Food SRL, economist, consultant de specialitate in antreprenoriat si dezvoltarea solariilor.

Fermierii din judetul Sibiu care doresc sa participe in programul Gradinile Sibiului sunt rugati sa trimita email la adresa cu Subiectul „Gradinile Sibiului”.

Va multumim pentru interesul acordat si revenim cu prima recolta de rezultate in data de 23 Mai 2020 la gospodaria Bio-Haus.

comentariile sunt inchise