„Energia Libera” din comuna Mociu

Comunitatea

O comunitate care se ocupa cu „energia libera” si valori spirituale, intre frumoasele dealuri din judetul Cluj Napoca, la 35 de km de vest de orasul Cluj. Inconjurata de sate mici, comunitatea este situata in comuna Mociu.

Povestea Mocienilor este una interesata si unica, Dumitru Soporan cercetator si inventator este fondatorul acestui proiect avand numeroase viziuni ce l-au determinat sa formeze o comunitate cu alti oameni. Oameni cu aceleasi idealuri, ce vor sa-si traiasca vietile bazate pe principii inalte. Astfel a luat fiinta Alianta Mocieni si grupul activ care a inceput sa planifice programe de lucru, ca o comunitate sociala, fara influente sau fonduri din alte tari. Desi se subliniaza faptul ca fiecare individ trebuie sa isi dezvolte propria spiritualitate, este totusi considerat, de dorit ca Legea lui Dumnezeu sa fie respectata in intregime. Dorinta lui Dumitru Soporan era sa se creeze o „cooperativa” bazata in mod clar pe idealuri superioare si sa se respecte cateva reguli stricte.

In comunitatea Mocienilor, oamenii nu sunt organizati ca intr-un club, ei nu au un „guru”, nu exista taxe de abonament, nu au dorinta de a face prozeletism, insa traiesc singuri si se ocupa de trebuile lor zilnice.

Concept

Pentru a intelege natura, omul este obligat sa experimenteze tacerea si singuratatea. Cunostintele despre aceasta tehnologie au fost obtinute in vai si in paduri, in munti si pe taramurile lacurilor, in locuri unde, fara a fi deranjat, se poate studia natura, propria fiinta si creatorul intregului univers, in tacere si concentrare.

Dezvoltare

Grupurile active sunt impartite in departamente specializate: in mecanica de precizie, fabicarea de aparate in diferite domenii si se vor initia ateliere de gradinarit si tamplarie. Toti membrii sunt constienti de responsabilitatea lor in sfera sociala si de importanta echilibrului naturii. Inscrierile in comunitate sunt deschise pentru orice persoana care accepta regulile si este dispus sa faca tot posibilul pentru a ii sustine scopurile.

In acest moment fondatorul comunitatii domnul Soporan Dumitru a demarat un proiect ambitios impreuna cu Primaria comunei Mociu, pentru construirea unui Spital Clinic de Recuperare pe trei nivele, iar lucrarile incep in luna februarie 2019.

Educatie

In cadrul comunitatii nu exista garduri sau ziduri intre persoanele care locuiesc in comuna Mociu sau in satele invecinate. Locuitorii vor avea propria lor opinie si filosofie libera, vor avea de asemenea libertatea lor personala si libertatea de actiune pe care niciodata nu vor incearca sa le-o impuna altora. Intr-o nota pozitiva, trebuie sa tinem cont de faptul ca suporterii lor vor fi ingrijiti la batranete si, daca va fi necesar, vor primii ingrijiri medicale si asistenta sociala pana la moarte.

Cooperativa Mocieni va fi un model social, dovedind calitatea idealurilor sale.

Cercetare – Energia Libera

Fundatia proiectului va fi un departament de cercetare-dezvoltare cu o sectie specializata pe electronica; departament preocupat de problema surselor alternative de energie. Accentul lor este pus pe tehnologii potrivite pentru a exploata fortele naturii, colectand sursele de energie fara a afecta echilibrul ecologic al naturii. Multi cred ca tehnologia omenirii trebuie sa ne serveasca pe termen lung si nu doar in termeni imediati, dar la Mociu aceasta idee va fi pusa pe deplin in practica.

 

Rezultatul acestei lucrari stiintifice este „masina de energie libera”, ce se alimenteaza de la natura. Generatorul independent magnetic realizat de domnul Soporan Dumitru este prezentat public din anul 2016 si a atras in comuna Mociu multi oameni din intreaga lume, deoarece produce energie electrica din ceea ce se numeste „energie libera”. Multi cred ca acest dispozitiv ar putea fi raspunsul la nevoile noastre energetice mondiale, dar nimeni in afara grupului de studii din Mociu nu stie cum functioneaza, desi a fost demonstrat ca generatorul independent magnetic functioneaza, pentru multi oameni de stiinta, misterul functionarii sale ramane un secret. Acest dispozitiv care aduce independenta energetica pentru locuinte a fost inovat si permite alimentarea cu energie pentru o centrala termica tot pe magneti, dispozitiv denumit HIDRASOP 777.

Loader Loading...
EAD Logo Taking too long?

Reload Reload document
| Open Open in new tab

Download [503.14 KB]

 

„Suntem norocosi sa castigam experienta! In mod paradoxal, cele mai frumoase si mai bune rezultate pot fi obtinute doar prin utilizarea celor mai simple mijloace. Niciodata nu am folosit capital imprumutat, pentru ca vrem sa ramanem cetateni liberi, sa nu fim impiedicati sau «legati» in vreun fel in urmarirea obiectivelor noastre” spun ei.

Mocienii realizeaza ca pentru fizicianul educat, masina lor parea imposibila, dar ei subliniaza ca „un specialist instruit ar trebui sa ramana liber si independent in gandirea sa si ar trebui sa evite sa fie limitat de cadrul temporal al cunoasterii admise publicului in orice stiinta. Trebuie amintit ca stiinta stabilita a fost deja fortata ori sa se schimbe sau sa renunte la unele dintre cele mai fundamentale concepte ale sale”.

Mocienii compara stiinta de azi cu o larva, ce trebuie sa isi verse coconul pentru a dezvalui frumusetea pe care o ascunde in interior – fluturele. Aceasta revelatie, este posibila numai atunci cand omul devine constient de rolul sau adevarat in intreaga creatie si din nou invata sa isi recunoasca adevaratele sarcini, deoarece intregul univers functioneaza intr-o ordine strict si precisa structurata, conform „vointei si cuvantului”, de aceea omul trebuie sa recunoasca si sa realizeze legile universale valabile in intreaga creatie.

Concluzie

Evolutia unei tehnologii energetice gratuite, indiferent cat de sanatoasa ar putea fi aceasta, nu este suficienta.

comentariile sunt inchise