Asociatia Stiintifica Plasma Romania a prezentat si expus instalatia plasmatica prototip pentru agricultura in cadrul Romexpo in 14 noiembrie 2018 la Salonul National de Inventica si Creatie Stiintifica pentru Tineret. Instalatia Magravs a primit Premiul Special din partea juriului pentru cea mai buna inventie la sectiunea Idei Neconvetionale.
Echipa prezenta reprezentanta A.S.P.R. a fost formata de BioArtist si cercetatorul Barbu Constantin.
Instalatia plasmatica se compune din 3 sectiuni:
Prima sectiune este reprezentata de bobinele nano care se introduc pe sau in sistemele de irigatie cu apa.
A doua sectiune este reprezentata reactorul dublu cu GANS CO2 si eprubeta cu vitamine si minerale, folosit ca fertilizator si GANS CH3 utilizat pentru a energiza plantele. Reactorul din sticla are o capacitate de producere 350 ml de Lichid Plasma GANS, care poate informa aproximativ 14 l de apa. In reactorul superior in care se gaseste GANS CO2 poate fi folosit si pentru semintele care au fost modificate genetic, pentru a inversa procesul de modificare.
A treia sectiune este reprezentata de reactoarele dinamice si sferele care se pot umple cu GANS, dupa care ele se pot monta in gradina si utilizate la viteze intre 500 – 2.500 rpm, astfel plantele, animalele si pasarile sunt hranite plasmatic cu diferiti aminoacizi. Un alt beneficiu este reprezentat de obtinerea unei atmosfere echilibrare in gradina, astfel vremea agresiva (grindina, furtuni, uragane) ocoleste aceasta oaza plasmatica.Atunci cand in reactoarele dinamice se introduce GANS CH3, pamantul, recipientele cu apa acida pot fi alcanizate in jurul reactoarelor intr-o perioada intre 3 – 48 de ore.
In fata juriului a fost prezentat rezultatul inregistrat cu plantarea scop experimental a semintelor de grau in borcane de sticla cu pamant, care au fost hranite timp de doua saptamani cu Plasma GANS CO2 + CH3 + CuO, iar in alt borcan de sticla cu seminte de grau (proba martor) au fost hranite doar cu apa de la robinet.Mentionam ca toate borcanele au fost pozitionate unul langa altul pe parcursul experimentului in fata ferestrei, in interiorul unei locuinte.
Rezultate inregistrate:
Graul care a fost hranit cu apa de la robinet a crescut la fel de inalt ca in celelalte borcane, culoarea este de verde deschis, dar semintele nu au resit sa incolteasca decat 50% in comparatie cu semintele hranite cu Plasma Gans CO2, iar radacinile nu au reusit sa se dezvolte la fel mult in comparatie cu cele hranite cu Plasma Gans CO2.
Graul care a fost hranit cu Plasma Gans CO2 are cea mai mare inaltime fata de celelalte borcane, culoarea este de verde inchis, iar toate semintele au incoltit si au crescut sanatos, iar radacinile sunt dezvoltate la toate semintele.
Graul care a fost hranit cu Plasma Gans CH3 are o inaltime mai mica fata de semintele hranite cu Plasma Gans CO2, culoarea este de verde deschis, iar semintele au incoltit si dezvoltat in proportie de 80% fata de borcanul cu seminte hranite cu Plasma Gans CO2.
Graul care a fost hranit cu Plasma Gans CuO are o inaltime medie fata de celelalte borcane, culoarea este de verde inchis, iar semintele au incoltit si dezvoltat in proportie de 70% fata de borcanul cu seminte hranite cu Plasma Gans CO2.