Plasma in agenda industriei si securitatii alimentare

Asociatia Stiintifica Plasma Romania a fost invitata sa participe la atelierul de descoperire antreprenoriala in domeniul industriei si securitatii alimentare, organizat de Agentia pentru Dezvoltare Bucuresti-Ilfov la Hotel Hilton Garden Inn, in 8 octombrie 2019.

71567021_3238933036147658_5613563547687583744_n

In cadrul atelierului A.S.P.R. a prezentat solutii la provocarile prezentate din domeniul de sanatate, clima, energie, mobilitate, alimente si resurse naturale, prin dezvoltarea inovatiilor romanesti ale tehnologiei Keshe GANS.

Atelierul a fost organizat ca parte a procesului de elaborare a Strategiei Regionale de Specializare Inteligenta a regiunii Bucuresti-Ilfov (RIS3 BI) de catre Agentia pentru Dezvoltare Regionala Bucuresti-Ilfov.

Procesul de descoperire antreprenoriala la care va invitam sa luati parte sta la baza elaborarii RIS3 BI si ulterior la implementarea si monitorizarea strategiei. Acesta reprezinta un exercitiu participativ in care rolul dumneavoastra este de a identifica, impreuna cu alti actori din mediul privat/ antreprenoriat, universitar, din sectorul cercetare-dezvoltare si din sectorul public, provocari, nevoi sau disfunctionalitati corespunzator domeniului. Rezultatele identificate in cadrul acestui atelier vor completa analiza deja realizata si vor demara etapa de identificare a niselor de specializare, a prioritatilor concrete si a solutiilor care pot deveni motoare ale inovarii in regiune.

Strategia este, totodata, prevazuta in cadrul Propunerii de Regulament al Parlamentului European si al Consiliului drept conditie favorizanta in lipsa carei nu se vor putea accesa finantari europene in cadrul viitoarei perioade de programare 2021-2027. In acest context, RIS3 BI are rolul de a:

– Sprijini dezvoltarea si implementarea de strategii pentru transformare economica.
– Raspunde provocarilor economice si societale.
– Creste vizibilitatea regiunii catre investitori internationali.
– Imbunatati relatiile interne si externe ale regiunii.
– Asigura coerenta politicilor pentru a creste eficienta aplicarii lor.
– Promova transferul de cunostinte si diversificarea tehnologica.

Metodologia de desfasurare a atelierului de descoperire antreprenoriala, prin procesul de descoperire antreprenoriala (Entreprenorial Discovery Process) combina cunostintele actorilor locali si regionali ce formeaza cvadruplu helix ( mediu de afaceri, mediul universitar si de cercetare, administratia publica si societatea civila) atat in materie de stiinta, tehnologie si inovare, cat si referitor la potentialul pietei, mediul de bussines sau provocarile socio-economice ale comunitatilor.

O comunicare continua conform agendei intre actorii regionali va spori sanse de success ale acesteia prin relevanta oferita demersului strategic si adaptarea acestuia la contextul regional, prin asumarea obiectivelor de dezvoltare stabilite, prin implicarea in monitorizarea si evaluarea permanenta a procesului si in actualizarea a acesteia in concordanta cu tendintele si oportunitatile pietei.

comentariile sunt inchise